Kevään ja kesän 2017 valokuvauskurssit

Suomenlinna, Rantakasarmi

Esittelen tässä lyhyesti kevään ja kesän valokuvauskurssini. Kurssejani on tarjolla Helsingissä, Kuusamossa (Kuusamon kurssi on jo loppuunmyyty, joten en listaa sitä tässä), ja Virossa. Ajantasainen esittely kaikista tulevista kursseistani löytyy aina Valokuvauskurssit-sivulta.

Maisemavalokuvauksen alkeiskurssi Helsingissä (3.5.-18.5.2017)

Tällä kurssilla lähdetään liikkeelle valokuvauksen perusteista: Valon ominaisuudet (kova tai pehmeä valo, vastavalo tai myötävalo,…). Miten erilaiset valot vaikuttavat kuvaan? Mitä aukko, suljinaika ja ISO tarkoittavat? Ja miten ne vaikuttavat kuvaan? Mitä asetuksia kamerassa kannattaa käyttää eri tilanteissa? Miten varmistan että valotus on oikein? Mikä on histogrammi?

Kurssilla on kaksi luokkatapaamista ja kaksi retkeä Helsingin alueella (esim. Suomenlinna, Lauttasaari tai Seurasaari). Lue kurssin tarkempi kuvaus ja ilmoittautumisohjeet Maisemavalokuvauksen alkeiskurssi -sivulta.

Linnunrata Porkkalassa Kirkkonummella

Yövalokuvauskurssi Helsingissä (8.3.-27.4.2017)

Yövalokuvauskurssin kuvausaiheina ovat tähdet (mm. linnunrata ja eli star trail -kuvat), kuu maisemassa ja sinisen hetken kaupunkimaisemat. Kurssilla on neljä tapaamista luokassa arki-iltaisin, ja lisäksi teemme 6-8 kuvausretkeä.

Kuvaamme kaupunkimaisemaa sinisen hetken aikaan Helsingin keskustassa, tähtiä esim. Kustaanmiekassa Suomenlinnassa ja Porkkalanniemessä, ja kuuta maisemassa vaihtelevissa paikoissa (paras paikka vaihtelee kuun nousu- ja laskusuuntien mukaan). Valomaalaamme myös maisemaa, eli valaisemme etualan kohteita tähtitaivaan lisäksi. Retkien ajankohta valitaan sään mukaan, eli kuvaamaan lähdetään silloin kuin sää on maisemavalokuvauksen kannalta hyvä (tähtikuvaus vaatii selkeää säätä, sinisen hetken kuvaus onnistuu pilviselläkin säällä).

Lue kurssin tarkempi kuvaus ja ilmoittautumisohjeet Yövalokuvauskurssi -sivulta.

Luentokurssit Rajalassa

Opetan Helsingin Rajalassa kolmella eri luentokurssilla kevään aikana. Jos et ehdi pidemmille kursseille, niin tule kuuntelemaan 2 tunnin luentoani seuraavista aiheista:

Maisemavalokuvauskurssit Virossa

Sõrven majakka, Sõrvenniemi, Saarenmaa, Viro

Ensi toukokuussa (25.-28.5.2017) voit opiskella maisemavalokuvauksen perusteita ja tutustua historiallisiin kartanoihin Maisemakuvausta kulttuurihistoriallisessa miljöössä -kurssilla Rakveren alueella. Kuvaamme kurssilla maisemia ja kartanomiljöötä kolmessa Rakveren lähialueen kartanossa (Palmse, Sagadi ja Vihula). Kartanopuistoissa on tarjolla mm. puroja, pieniä vesiputouksia, lammikoita, metsää ja hienoja puutarhaistutuksia.

Heinäkuussa on vuorossa perinteinen Saarenmaan kurssi. Kuviani Saarenmaalta ja Muhusta aikaisemmilta vuosilta on nähtävissä tässä galleriassa ja kuvia vuoden 2016 kurssilta, missä kävimme myös Hiidenmaalla, löytyy täältä. Vuoden 2017 Saarenmaan kurssin teemana on majakat, ja teemme myös yhden päivän retken Hiidenmaalle: “Majakat ja meri” – maisemavalokuvauskurssi Saarenmaalla ja Hiidenmaalla (2.-9.7.2017).

Opiskelemme tällä kurssilla valokuvaamaan merimaisemia ja käymme kuvaamassa yhteensä 8 majakkaa Saarenmaalla ja Hiidenmaalla. Melkein kaikki majakat sijaitsevat merenrannoilla, ja kahtena päivänä turvaudummekin venekyytiin päästäksemme kuvauspaikoille. Opiskelemme kurssilla miten maisemakuva kannattaa sommitella, mitkä ovat oikeat asetukset kameraan, miten valo vaikuttaa kuvaan, ja miten valo kannattaa huomioida maisemia kuvatessa. Käymme myös lävitse mitä kannattaa huomioida erityisesti merimaisemia kuvatessa, esim. miten suljinaika vaikuttaa kuvaan, ja millaisia suljinaikoja kannattaa eri tilanteissa käyttää.

This entry was posted in Maisemavalokuvauskurssi, Valokuvauskurssi and tagged , , , , , , , , , , .