Näyttelyt

Lauttasaaren Kirkkokahvila – Syys- ja lokakuu 2014

Mikael Rantalaisen Maiseman lumoa Helsingissä -valokuvanäyttely

Maiseman lumoa Helsingissä -valokuvanäyttely Lauttasaaren Kirkkokahvilassa

Syys- ja lokakuussa 2014 Maiseman lumoa Helsingissä -näyttelyni oli esillä Lauttasaaren Kirkkokahvilassa (Myllykallionrinne 1, 00200 Helsinki). Näyttelyssä oli esillä 33 maisemavalokuvaa Helsingistä ja neljä makrokuvaa jäästä. Valtaosan näyttelyn kuvista oli kuvattu kahden viime vuoden aikana.

Olin pyrkinyt tallentamaan näyttelyn kuviin ainutkertaisia hetkiä hämärän ja valon rajamailta. Maisemaa täydensi usein aurinko, kuu, pilvet tai ukkonen. Talvisissa maisemakuvissa auringonvalo taas leikitteli jäämaisemien keskellä. Valtaosa kuvista oli kuvattu Helsingin rannoilla, joten myös meri oli vahvasti läsnä. Lauttasaaren vesitornin purkaminen alkaa pian, joten mukana oli myös useita kuvia Lauttasaaren vesitornista.

Maiseman lumoa Helsingissä -näyttelyn kuvia (33x50 cm vedoksia)

Maiseman lumoa Helsingissä -näyttelyn kuvia (33×50 cm vedoksia)

Esillä olleet teokset on mahdollista ostaa nyt näyttelyn päättymisen jälkeen, ja myös muussa koossa tai tekniikalla kuin ne olivat esillä.

Kaken Kehys – Marraskuu 2013

Mikael Rantalaisen näyttely Kaken Kehyksen ikkunassa marraskuussa 2013

Maiseman Lumoa Helsingissä -näyttelyni Kaken Kehyksen näyteikkunassa marraskuussa 2013

Marraskuussa 2013 maisemakuviani Helsingistä oli esillä Kaken Kehyksen näyteikkunassa (Lauttasaarentie 17). Näyttelyn kuvien kuvauspaikkoja olivat mm. Lauttasaari, Ruutinkoski, Kaivopuisto, Suomenlinna, Valkosaari, ja Hietalahti. Esillä oli lähes kaikki Art Forum Helsinki 2013 -näyttelyssä nähdyt akryylivalokuvat, ja lisäksi esillä oli perinteisiä kehystettyjä vedoksia. Esillä olleet teokset on myös mahdollista saada muussa koossa tai tekniikalla kuin ne ovat esillä (katso lisätietoja Valokuvataulut-sivultani). Kaken Kehyksestä on myös mahdollista ostaa maisemakalenterini Helsingistä.

Valokuvani Art Forum Helsinki 2013 -näyttelyssä

Art Forum Helsinki 2013 -näyttelyni

Art Forum Helsinki – 2013

Osallistuin Messukeskuksessa Kirjamessujen aikaan (24.–27.10.) pidettyyn Art Forum Helsinki 2013 -myyntinäyttelyyn. Art Forumissa minulla oli esillä 11 akryylivalokuvaa, kaikki olivat maisemakuvia Helsingistä. Teosten koot vaihtelivat 40 x 90 cm ja 18 x 24 cm välillä.

Kaken Kehys – 2012

Marraskuussa 2012 valokuviani oli esillä Kaken Kehyksen näyteikkunassa. Kaikki valokuvat olivat Helsingistä, osa talvella 2011-2012 Lauttasaaressa, Suomelinnassa, Seurasaaressa ja Kallahdenniemellä otettuja (näitä kuvia on nähtävillä Talvimaisemia 2011-2012 ja Jään Lumo – Makrokuvia jäästä -gallerioissani). Esillä oli eri kokoisia paspiksen kanssa kehystettyjä vedoksia ja akryylivalokuvia.

Mikael Rantalaisen näyttely Kaken Kehyksen ikkunassa Lauttasaaressa

Näyttelyni Kaken Kehyksen ikkunassa Lauttasaaressa marraskuussa 2012

Islanti (2010), Akryylivalokuva, 50x75 cm

Akryylivalokuva, 50×75 cm

Art Forum Helsinki – 2012

Osallistuin Art Forum Helsinki 2012 -tapahtumaan Helsingin Messukeskuksessa 25.-28.10.2012. Art Forumissa oli esillä valokuvataiteen lisäksi mm. maalauksia, keramiikkaa, lasia, grafiikkaa, kuvanveistotaidetta ja tekstiilitaidetta. Art Forum Helsinki järjestettiin Kirjamessujen kanssa samaan aikaan.
Art Forumissa minulla oli esillä 12 akryylivalokuvaa, sekä perinteisiä maisemakuvia sekä abstrakteja maisemia ja lähikuvia. Kaksi teosta oli ilmavalokuvia Islannista, muut teokset olivat Helsingistä. Teosten koot vaihtelivat 60 x 80 cm ja 18 x 24 cm välillä.

Maiseman Lumoa Helsingissä – 2011

Sisä-Hattu, Lauttasaari, Helsinki

Sisä-Hattu, Lauttasaari, Helsinki

Vuoden 2011 lokakuussa valokuviani (12 kpl) oli esillä Lauttasaaressa Kaken Kehyksen näyteikkunassa (Lauttasaarentie 17). Kaikki kuvat olivat Helsingistä, ja suurin osa niistä oli Lauttasaaresta (kuvat ovat nähtävissä blogissani). Näyttelyn teokset olivat paspiksen kanssa kehystettyjä vedoksia ja akryylivalokuvia. Kaikki näyttelyn teokset ovat edelleen tilattavissa ja kuvat on saatavissa myös muussa koossa kuin ne olivat esillä, hinnat ovat nähtävillä valokuvataulut-sivulla.

Esplanadin puisto ja Svenska Teatern, Helsinki

Talven taikaa Espalla

Lookin’ good, Finland! – 2011

Kreative Generation järjesti syyskuussa (14.-20.09.) Lookin’ good, Finland! -myyntinäyttelyn Helsingin Suvilahdessa. Minulla oli näyttelyssä kolme teosta (teokset ovat nähtävissä blogissani).

Islanti – 2010

Selfoss, Islanti

Selfoss, Islanti

Islanti -näyttely oli esillä Finlandia-talossa sunnuntaina 17.10. Vuoden Luontokuva -tapahtuman yhteydessä. Kuvasin näyttelyn maisemavalokuvat kahden viikon aikana elokuussa 2010. Osa kuvista on neljän tunnin ilmavalokuvauslennolta Lounais-Islannista. Lennon yhtenä pääkohteena olivat jokilaaksot ja jokien virtauskuviot, joista näyttelyssä on neljä kuvaa. Muut näyttelyssä olevat kuvat on kuvasin 10 päivän valokuvauskiertomatkan aikana (matkakertomus), matkan järjesti islantilainen luontovalokuvaaja Daniel Bergmann. Mukana oli kuvia sekä vesiputouksista että geotermisiltä alueilta.

Taivaan ja maan rajoilla – 2008

Tämä näyttely oli myös esillä Finlandia-talossa Vuoden Luontokuva -tapahtuman yhteydessä (19.10.2008). Näyttelyssä oli maisemakuvia Suomesta, Lofooteilta, Skotlannista ja Uudesta-Seelannista.

Auringon kultaama - Lauttasaari, Helsinki

Auringon kultaama – Lauttasaari, Helsinki

 

Kesäyön taikaa ja jään lumoa – 2006/2007

Ensimmäinen valokuvanäyttelyni oli syyskuussa 2006 Studio Annessa Kampissa (ei enää toiminnassa). Näyttely koostui maisemakuvista Helsingistä, Kuusamosta ja Kainuusta. Kesäyön kuvissa oli ainutkertaisia hetkiä hämärän ja valon rajalta. Talvisissa maisemakuvissa taas auringonvalo herätti jään lumoavaan loistoonsa. Kaikkia kuvia yhdisti vesi eri olomuodoissaan, keskeisenä elementtinä kuvissa oli sumu, jää tai huurre. Näyttelyssä oli yhteensä 21 maisemavalokuvaa.

Tämän näyttelyn parhaat kuvat olivat esillä syksyllä 2007 Finlandia-talossa Vuoden Luontokuva -tapahtumassa.