Kuukauden kuva -webinaarikurssi (jatkuva)

Salamat Lonnan ja Suomenlinnan välissä (yhdistetty 3 valotuksesta), Kaivopuisto, Helsinki
m/s JL Runeberg Eteläsatamassa vuonna 2018
m/s JL Runeberg Eteläsatamassa vuonna 2018 🙂

Tämän Kuukauden kuva -webinaarikurssin kohderyhmänä ovat maisemavalokuvausta jo pidempään harrastaneet. Mikaelin kursseilla ei tarvitse olla aikaisemmin käynyt, mutta maisemavalokuvauksen perusteet ovat toivottavasti halussa.

Webinaareissa Mikael antaa palautetta kurssilaisten kuvista. Hän kommentoi mm. kuvien teknistä laatua, aiheen kiinnostavuutta, sommittelua ja valon hyödyntämistä. Myös muiden kurssilaisten toivotaan osallistuvan kuvien kommentointiin. Tässä webinaarissa ei siis opeteta tekniikkaa. Joskus jonkun käsiteltävän kuvan kohdalla Mikael voi näyttää miten olisi itse säätänyt sitä toisin kuvankäsittelyssä. Myös Mikael osallistuu tehtäviin itse, näyttämällä omat kuukauden kuvansa.

Kuukauden kuva -webinaariryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa. Jokaisessa tapaamisessa käsitellään 2 maisemakuvaa / osallistuja:

 1. kuvan pitää olla kuukausittain vaihtuvan teeman mukainen. Teemat voivat liittyä esim. valon käyttöön, sommitteluun, kuvaustyyliin (minimalistinen kuva, mustavalkoinen kuva,…).
 2. kuva on ”paras kuva” viime kuukauden ajalta. Näissä kuvissa voi olla esillä esim. harvinaisia sääilmiöitä tai tilanteita (dramaattisia pilviä, ukkosta, merisavua,..) tai hyviä sommitteluita. Olisi sääli jos kurssilainen ottaisi jonkun todella näyttävän ja harvinaisen maisemakuvan kuukauden aikana, mutta sitä ei voisi näyttää koska se ei sovi teemaan 🙂

Kurssilla on käytössä kuvat.fi -galleria mihin oppilaat lataavat käsiteltävät kuvat ennen webinaaria (viimeistään 24 tuntia ennen webinaarin alkua). Kuviin on siis mahdista tutustua jo ennen webinaaria.

Kurssilaiset saavat Mikaelilta aina kuun vaihteessa sähköpostia, missä hän kertoo mitä kuvauksellista (esim. mahdolliset kiinnostavat sääilmiöt, kuu, tähdet, tähdenlentoparvet, valaisevat yöpilvet, revontulet,…) on mahdollisesti odotettavissa seuraavan kuukauden aikana.

Kurssin aikataulu

360° sateenkaari, Pikku-Vesijärvi, Lahti

Webinaari kokoontuu kerran kuussa, kuukauden 1. tai 2. torstai klo 18-21 (edellisen kuukauden loppumisesta pitää olla kulunut vähintään pari päivää, jotta kaikki ehtivät käsittelemään edellisen kuun viimeisenä päivän ottamansa loistavat kuvat…).

Seuraavat kokoontumispäivät ovat :

 • To 10.9.2020 – Tässä ensimmäisessä webinaarissa käsiteltävillä kuvilla ei ole teemaa, vaan kukin kurssilainen esittää 2 parasta kuvaansa tämän kesän ajalta (1.6.2020 jälkeen otettuja).
 • To 8.10.2020
 • To 5.11.2020
 • To 3.12.2020
 • To 7.1.2021
 • To 4.2.2021
 • To 4.3.2021
 • To 8.4.2021
 • To 6.5.2021

Riippuen osallistujamäärästä, ja osallistujien tahdosta, webinaari voi jatkua ilman taukoa myös kesällä 2021.

Tällä kurssilla ei ole omia kuvausretkiä. Kurssilaiset voivat halutessa kuitenkin ostaa erikseen myytäviä Yövalokuvaus- tai Kaupunkimaisemat-kurssien retkiä. (Ja mahdollisesti joulukuussa alkavan Maisemavalokuvauksen talvisen retkikurssin retkiä.)

Webinaarit järjestetään Zoom-webinaarin avulla (kurssin osallistujat eivät tarvitse maksullista lisenssiä, klikkaamalla kutsulinkkia Zoomin ilmaisen apuohjelman asennus käynnistyy). Webinaarin aikana näet minun tietokoneeni näytön omalla koneellasi ja kuulet puheeni. Voit esittää kysymyksiä puhumalla (vaatii että tietokoneessasi on mikrofoni) tai chatin avulla. Voit käyttää tablettia, kannettavaa tai pöytäkonetta.

Kurssin hinta ja osallistujamäärä

Webinaarin maksimi osallistujamäärä on 12 kurssilaista. Jos webinaarin tulee selvästi yli 12 halukasta, niin osallistujat jaetaan kahtia, ja perustetaan toinen ”rinnakkaiswebinaari”.

Täydellinen kuunpimennys ja Tuomiokirkko, Helsinki (kuvausaika 3 tuntia, ja kuvakäsittelyaika 3+ tuntia)

Voit liittyä tähän webinaarin milloin vain, ja voit valita kuinka pitkän osallistumisen maksat. Kuukausihinta on 38€, ja minimilaskutusjakso on 3 kk. Voit siis ostaa osallistumisen tähän webinaarin esim. syyskuu 2020 – joulukuu 2020, eli 4 kk, ja hinta on tällöin 152€. Jos ilmoittaudut nyt myös vuodelle 2021, niin laskutan kurssin kahdessa osassa: 1. osassa tämän vuoden kuukaudet, ja vuoden vaihteessa ensi vuoden kuukaudet.

Kurssin voi maksaa osittain tai kokonaan Smartum ”Liikunta- ja kulttuuriseteleillä” (ei pelkillä ”Liikuntaseteleillä”) tai Smartum Liikunta- ja kulttuurisaldon (linkki verkkomaksuun) avulla. Myös ePassin Kulttuuripassi, Erenredin virike-etu ja virikeseteli, tai Eazybreakin kulttuurietu käyvät. Jos haluat maksaa Smartum-seteleillä tai saldolla, ePassin Kulttuuripassilla, Erenredin tai Eazybreakin kautta, niin mainitse se sähköpostissasi millä ilmoittaudut kurssille. Kurssin järjestäjänä toimii Valokuvaaja Mikael Rantalainen (Tmi).

Kurssilla on nyt 3 vapaata paikkaa (päivitetty 9.8.2020).

Kurssille ilmoittautuminen ja kurssin maksaminen

Kurssille ilmoittautuminen tehdään lähettämällä sähköposti osoitteeseen kurssit (at) maisemanlumo.fi. Kerro kuinka moneksi kuukaudeksi ostat osallistumisoikeutta. Kerro sähköpostissa myös osoitteesi (laskua varten). Lue lisää tietojesi käsittelystä Tietosuojaselosteesta. Lähetän PDF-laskun kurssista sähköpostilla Holvin kautta (lähettäjänä näkyy siis Holvi.com).

Lähetän kurssin laskut elokuun lopussa, siten että eräpäivä on 4.9.

Kurssin peruutusehdot

Peruutus tehdään sähköpostilla osoitteeseen kurssit (at) maisemanlumo.fi. Kurssin peruuttaminen täysin ilman kustannuksia on mahdollista ennen kurssin alkua.

Jos sairastut, tai läheisesi sairastuu, kurssin aikana, niin osallistuminen kurssille on mahdollista peruuttaa myös kurssin aikana. Tällöin kurssimaksu palautetaan siltä osuudelta miltä kurssi jäi käymättä. Webinaareihin voit kuitenkin halutessasi osallistua vaikka sinulla olisi oireita, jos vain jaksat. Ja webinaarit tallennetaan, joten voit katsoa ne jälkikäteen seuraavan 2 kuukauden aikana. Ja käyttämätön kurssimaksu voidaan myös siirtää eteenpäin tuleville kuukausille.

Kurssi järjestetään jos osallistujia on riittävä määrä, eli vähintään 6 osallistujaa. Mikäli minimimäärä jää saavuttamatta, niin kurssin peruuttamisesta ilmoitetaan 7 päivää ennen kurssin alkua.

Mikäli opettaja on sairaana webinaarin aikaan, niin webinaari voidaan siirtää myöhempään ajankohtaan (1-3 viikkoa myöhemmin). Jos kurssi joudutaan kokonaan peruuttamaan opettajan sairastumisen tai muun pakottavan syyn vuoksi ennen kurssin alkua, niin kurssimaksut palautetaan täysimääräisesti. Jos kurssi jää kesken, niin kurssimaksut palautetaan samassa suhteessa kuin kurssi jää toteutumatta.