Maisemavalokuvauksen alkeiskurssi (16.-31.8.2017)

Seuraava alkeiskurssi järjestetään toukokuussa 2018, ja kurssi tulee myyntiin 16.12.2017.

Töölölahti, Helsinki

Töölölahti, Helsinki

Jos et ole aikaisemmin uskaltautunut valokuvauskursseilleni, koska olet ajatellut että kurssini ovat liian pitkälle edistyneille, niin tämä kurssi on juuri sinulle. Tällä kurssilla lähdetään liikkeelle valokuvauksen perusteista:

  • Valon ominaisuudet (kova tai pehmeä valo, vastavalo tai myötävalo,…). Miten erilaiset valot vaikuttavat kuvaan?
  • Mitä aukko, suljinaika ja ISO tarkoittavat? Ja miten ne vaikuttavat kuvaan?
  • Mitä asetuksia kamerassa kannattaa käyttää eri tilanteissa?
  • Miten varmistan että valotus on oikein? Mikä on histogrammi?
  • Miten kuvaa kannatta lähteä sommittelemaan?
Auringonlasku Lautasaaressa, Helsinki

Auringonlasku Lautasaaressa, Helsinki

Käymme myös lävitse mistä elementeistä hyvä maisemakuva muodostuu. Ja milloin kannattaa lähteä kuvaamaan maisemakuvia.

Kurssilla järjestetään kaksi retkeä, joilla harjoittelemme oikeiden asetusten valintaa kameraan ja sommittelua. Retkille annetaan myös harjoitustehtäviä, joiden tuloksia käydään lävitse viimeisellä luokkatapaamisella.

Kuvankäsittelyä tällä kurssilla käsillään viimeisellä kerralla: kun katselemme kurssilaisten kuvia, niin annan samalla vinkkejä siitä miten kuvia voisi parantaa (käytän esimerkkinä Lightroom-ohjelmaa).

Eli vaikka tämän kurssin nimi on maisemakuvauksen alkeet, niin koska alkeet ovat yhteisiä kaikelle valokuvaukselle, niin voit tulla kurssille vaikka sinua kiinnostaisi pääasiassa esim. kaupunkikuvaus, makrokuvaus tai eläinkuvaus. Käytännön harjoitukset retkillä liittyvät pääosin maisemakuvaukseen, mutta oppia voit itse soveltaa muuhunkin kuvaukseen.

Tämä kurssi on tarkoitettu digijärkkärin omistajille jotka kuvaavat (pääosin) automatiikalla, pokkarikuvaajille, tai uuden kameran ostoa harkitseville (mutta kuvaat jo ainakin kännykällä).

Jalusta ei ole kurssilla välttämätön (opettajalla on 2 jalustaa lainattavana, joten kaikki pääsevät kokeilemaan jalustalla kuvaamista halutessaan), mutta suositeltava.

Kurssilaiset saavat esitetystä materiaalista noin 20 sivuiset luentomuistiinpanot, joista voi kerrata kuvausvinkkejä jälkikäteen.

Kurssin aikataulu

Kurssilla on kaksi luokkatapaamista ja kaksi retkeä. Retkien kohteet ilmoitetaan ensimmäisellä tapaamisella (sää vaikuttaa retkikohteen valintaan), mutta todennäköisiä kohteita ovat esim. Lauttasaaren eteläkärki, Suomenlinna, Seurasaari tai Vanhankaupunginkoski. Retkien tarkka aikataulu määräytyy retkikohteen ja sään perusteella.

Elokuun kurssi: 16.-31.8.2017

  • Keskiviikko 16.8. luokkatapaaminen Kaapelitehtaalla klo 17:30-21
  • Torstai 17.8. retki, noin klo 18:00-21:15 ( auringonlasku 21:08)
  • Tiistai 22.8. retki, noin klo 18:00-21:00 (auringonlasku 20:54)
  • Torstai 31.8. klo luokkatapaaminen Kaapelitehtaalla 17:30-21

Molemmat luokkatapaamiset ovat Kaapelitehtaan tiloissa (Tallberginkatu 1, Kokoushuone Käämi, D-rappu).

Kurssin hinta ja osallistujamäärä

Vanhankaupunginkoski, Helsinki

Vanhankaupunginkoski, Helsinki

Kurssi hinta on 140 € (sis. ALV). Kurssin voi maksaa osittain tai kokonaan Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä tai Smartum Saldon avulla. Myös ePassin Kulttuuripassi ja Erenredin virike-etu ja virikeseteli käyvät. Jos haluat maksaa Smartum-seteleillä tai saldolla, ePassin Kulttuuripassilla tai Erenredin kautta, niin mainitse se sähköpostissasi millä ilmoittaudut kurssille. Kurssin järjestäjänä toimii Valokuvaaja Mikael Rantalainen (Tmi).

Kurssin maksimi osallistujamäärä on 14 oppilasta. Kurssilla on 1 peruutuspaikka vapaana (päivitetty 14.8.2017).

Kurssille ilmoittautuminen ja kurssin maksaminen

Kurssille ilmoittautuminen tehdään lähettämällä sähköposti osoitteeseen kurssit (at) maisemanlumo.fi. Kerro sähköpostissa myös osoitteesi (laskua varten) ja puhelinnumerosi (retkiä varten). Lähetän PDF-laskun kurssista sähköpostilla Holvin kautta (lähettäjänä näkyy siis Holvi.com). Lähetän elokuun kurssin laskut heinäkuun puolessa välissä / heinäkuun loppupuolella. Laskun eräpäivä on 2 viikkoa laskutuspäivästä, kuitenkin viimeistään 12 päivää ennen kurssin alkua. Voit antaa kurssin myös lahjaksi, ilmoita tällöin lahjan saajan nimi ja sähköpostiosoite.

Kurssin osallistujilla ei ole vakuutusta järjestäjän puolelta, joten kurssilaisilla on suositeltavaa olla oma tapaturma- ja kameravakuutus (tai ainakin kannattaa varmistaa että kotivakuutus korvaa esim. kaatuessa rikkoutuneen kameran).

Kurssin peruutusehdot

Peruutus tehdään sähköpostilla osoitteeseen kurssit (at) maisemanlumo.fi. Kurssin peruuttaminen ilman kustannuksia on mahdollista 14 päivän kuluessa kurssin laskun saamisesta, mikäli kurssin alkuun on vähintään 12 päivää. Huomio, laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus!

Jos kurssi perutaan myöhemmin kuin 14 päivän kuluttua laskun saamisesta, mutta kuitenkin aikaisemmin kuin 12 päivää ennen kurssin alkamista, niin kurssimaksusta palautetaan 90%, mikäli kurssi saadaan täyteen.

Alle 12 päivää kurssin alkamisesta, tai kurssin alkamisen jälkeen, tehdyistä peruutuksista ei palauteta kurssimaksua. Kurssin voi kuitenkin siirtää toiselle henkilölle, tai vaihtaa kahteen tuntiin yksityisopetusta.

Kurssi järjestetään jos osallistujia on riittävä määrä, eli vähintään 8 osallistujaa. Mikäli minimimäärä jää saavuttamatta, niin kurssin peruuttamisesta ilmoitetaan 12 päivää ennen kurssin alkua. Tällöin kurssimaksu palautetaan täysimääräisenä.

Mikäli opettaja on sairaana kurssitapaamisen aikaan, niin tapaaminen voidaan siirtää myöhempään ajankohtaan (1-3 viikkoa myöhemmin). Jos kurssi joudutaan kokonaan peruuttamaan opettajan sairastumisen tai muun pakottavan syyn vuoksi ennen kurssin alkua, niin kurssimaksut palautetaan täysimääräisesti. Jos kurssi jää kesken, niin kurssimaksut palautetaan samassa suhteessa kuin kurssi jää toteutumatta.