Maisemavalokuvauskurssi Kuusamossa ensi helmikuussa: Panoraamat ja useiden valotusten hyödyntäminen

Riisitunturi, Posio (panoraama kuudesta vaakakuvasta, lisäksi aurinkoa kohti kuvattu panoraaman osakuva on yhdistetty kolmesta valotuksesta)

Riisitunturi, Posio (panoraama kuudesta vaakakuvasta, lisäksi aurinkoa kohti kuvattu panoraaman osakuva on yhdistetty kolmesta valotuksesta)

Kuusamo-opisto järjestää luontokuvauskursseja Kuusamossa. Opetan ensi helmikuussa (17.–21.2.2014) Kuusamo-opiston järjestämällä Panoraamat ja useiden valotusten hyödyntäminen – Maisemavalokuvauksen erikoiskurssilla. Kurssin painopiste tulee olemaan hienojen talvimaisemien valokuvaamisen (teemme kuvausretkiä neljänä päivänä) lisäksi useiden valotusten hyödyntämissä maisemakuvauksessa (exposure blending) ja panoraamavalokuvauksessa. Kurssilla opiskellaan siis seuraavia taitoja:

  • Miten toimitaan kuvauskohteessa, ja miten otetaan valo huomioon? Mitä erityistä talvinen maisemakuvaus vaatii?
  • Miten toimitaan tilanteessa kun yksi valotus ei riitä tallentamaan maisemaa, eli maiseman kontrasti on liian suuri. Kuinka otetaan useita valotuksia, ja miten ne yhdistetään myöhemmin exposure blending -menetelmällä yhdeksi luonnollisen näköiseksi kuvaksi.
  • Panoraamavalokuvaus: miten niitä otetaan, ja kuinka ne yhdistetään tietokoneella.

Lue lisää kurssista (mm. hinta ja ilmoittautumisohjeet) Kuusamo-opiston sivuilta.

Riisitunturi, Posio (yhdistetty kolmesta valotuksesta)

Riisitunturi, Posio (yhdistetty kolmesta valotuksesta)

Opetin Kuusamossa helmikuussa 2013 viiden päivän Talvisessa maisemakuvauksen työpajassa. Kävimme kurssin aikana Konttaisella, Riisitunturilla, Ruka Peak:lla, Myllykoskella ja Käylänkoskella. Tämän kurssin aikana kuvattuja kuvia on nähtävissä Lappi ja Kuusamo – Talven Lumoa 2013 -galleriassa (jäin Kuusamoon kolmeksi päiväksi kurssin jälkeen, joten osa kuvista on näiltä päiviltä). Viime vuonna sää suosi kurssia, tarjolla oli aurinkoa useampana päivänä, ja pakkaset olivat maltilliset 🙂 Yhtä hyvää säätä ei pysty lupaamaan, mutta Kuusamosta lyötyy kyllä kuvattavaa kaikella säällä.

Viime kerralla Kuusamossa ei tullut kuvattua kovin montaa panoraamaa, mutta Panoraamakuvia – Helsinki sivullani on 13 uutta (uudet sivun lopussa) tänä vuonna Helsingissä kuvaamaani panoraamakuvaa.

Konttainen, Kuusamo (yhdistetty kolmesta valotuksesta)

Konttainen, Kuusamo (yhdistetty kolmesta valotuksesta)

Jos tämä kurssi ei sovi, mutta valokuvauksen opiskelu kiinnostaa, niin valokuvauskurssit-sivulla on aina ajantasainen tieto tulevista valokuvauskursseistani.

This entry was posted in Maisemavalokuvauskurssi, Valokuvauskurssi and tagged , , , , .