Maisemavalokuvauskursseja Kuusamossa

Konttainen, Kuusamo

Konttainen, Kuusamo

Pääkaupunkiseudulla maisemavalokuvauskursseja järjestää vain Kameraseura (kurssi jossa toimin opettajana), mutta Kuusamossa on tarjolla neljän eri järjestäjän kursseja:

Osallistuin pari vuotta sitten Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston talviselle maisemavalokuvauskurssille. Opettajana oli Kuusamossa asuva ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen. Kurssin parasta antia olivat kuvausretket ja keskustelut toisten valokuvaajien kanssa. Tosin koska olin käynyt jo useasti Kuusamossa kuvaamassa, niin Kuusamon kuvauspaikat olivat jo tuttuja minulle. Mutta jos et ole käynyt Kuusamossa kuvaamassa, niin osallistuminen kurssille jossa on kuvauspaikat hyvin tunteva opettaja on ehdottomasti suositeltavaa! Tukikohta oli silloinkin Oulangan tutkimusasemalla, majoitus oli vaatimaton (mm. yhteiset suihkut ja wc-tilat), mutta täysin riittävä valokuvauskurssille. Kurssin ideahan on kuvata luonnossa, ei viettää aikaa majoitustiloissa 🙂

Basecamp Oulangassa en ole yöpynyt, olen vain käynyt syömässä siellä liikkuessani lähellä olevilla Myllykoskella ja Jyrävällä. Sijainti on hyvä, ja yöpyminen erämaahotellissa metsän keskellä on varmaan mukava kokemus.

Sokos Hotelli Kuusamon kurssi on kallein ja majoitus on lähellä keskustaa, mutta olettaisin että majoitus ja ruokailut ovat myös tasokkaita. Ja jos lähtee perheen kanssa Kuusamoon, niin muut perheenjäsenet voivat yöpyä samassa paikassa (ja he löytävät muutakin ohjelmaa kuin metsässä liikkuminen).

This entry was posted in Maisemakuva, Maisemavalokuvauskurssi, Valokuvauskurssi and tagged , .