Kuukauden kuva -webinaarikurssi (jatkuva)

Salamat Lonnan ja Suomenlinnan välissä (yhdistetty 3 valotuksesta), Kaivopuisto, Helsinki
m/s JL Runeberg Eteläsatamassa vuonna 2018
m/s JL Runeberg Eteläsatamassa vuonna 2018 🙂

Tämän Kuukauden kuva -webinaarikurssin kohderyhmänä ovat maisemavalokuvausta jo pidempään harrastaneet. Mikaelin kursseilla ei tarvitse olla aikaisemmin käynyt, mutta maisemavalokuvauksen perusteet ovat toivottavasti halussa.

Webinaareissa Mikael antaa palautetta kurssilaisten maisemakuvista. Hän kommentoi mm. kuvien teknistä laatua, aiheen kiinnostavuutta, sommittelua ja valon hyödyntämistä. Myös muiden kurssilaisten toivotaan osallistuvan kuvien kommentointiin. Tässä webinaarissa ei siis opeteta tekniikkaa. Joskus jonkun käsiteltävän kuvan kohdalla Mikael voi näyttää miten olisi itse säätänyt sitä toisin kuvankäsittelyssä. Myös Mikael osallistuu tehtäviin itse, näyttämällä omat kuukauden kuvansa.

Kuukauden kuva -webinaariryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa. Jokaisessa tapaamisessa käsitellään 5 maisemakuvaa / osallistuja:

  1. Neljä kuvaa kuukausittain vaihtuvan teemojen mukaan (2 teemaa, joihin kuvataan kumpaankin 2 kuvaa). Teemat voivat liittyä esim. valon käyttöön, sommitteluun, kuvan aiheeseen, kuvaustyyliin (ruskan värit, minimalistinen kuva, mustavalkoinen kuva,…).
  2. ”Paras kuva” viimeisen kuukauden ajalta. Näissä kuvissa voi olla esillä esim. harvinaisia sääilmiöitä tai tilanteita (dramaattisia pilviä, ukkosta, merisavua,..) tai hyviä sommitteluita. Olisi sääli jos kurssilainen ottaisi jonkun todella näyttävän ja harvinaisen maisemakuvan kuukauden aikana, mutta sitä ei voisi näyttää koska se ei sovi teemaan 🙂

Kurssilla on käytössä kuvat.fi -galleria mihin oppilaat lataavat käsiteltävät kuvat ennen webinaaria (viimeistään tuntia ennen webinaarin alkua).

Mikaelin kuvausvinkit

Kannattaa tilata Mikaelin uutiskirje, niin saat vinkkejä siitä mitä kuvauksellisia ilmiöitä on odotettavissa seuraavan kuukauden aikana, esim. merisavu, aamusumut, sateenkaaret, kuu (milloin on hyvä aika kuvata kuunsirppiä tai täysikuuta), tähdet (erityisesti Linnunrata), tähdenlentoparvet, valaisevat yöpilvet, tai revontulet.

360° sateenkaari, Pikku-Vesijärvi, Lahti

Webinaarin lopuksi Mikael näyttää myös muutamia parhaita edellisen kuukauden aikana kuvaamiaan kuvia, ja antaa niiden perusteella kuvausvinkkejä (esim. mitä virheitä tuli tehtyä, ja mitä kannattaa välttää, tai jostain uudesta kuvaustekniikasta mitä Mikael on kokeillut edellisen kuukauden aikana).

Kurssin aikataulu

Webinaari kokoontuu kerran kuussa, yleensä kuukauden 2. torstai klo 18-21. Heinä- ja elokuussa ei ole kokousta.

Seuraavat kokoontumispäivät ovat :

  • Torstai 18.1.2024
  • Torstai 8.2.2024
  • Torstai 14.3.2024
  • Torstai 11.4.2024
  • Keskiviikko 8.5.2024 (torstaina on helatorstai)
  • Torstai 13.6.2024

Kun ilmoittaudut kurssille, niin saat tietää nykyisen kuukauden teeman/teemat, ja kuvausvinkit.

Tällä kurssilla ei ole omia kuvausretkiä. Kurssilaiset voivat halutessaan kuitenkin ostaa erikseen myytäviä Yövalokuvaus- tai Kaupunkimaisemat-kurssien retkiä. Tai joulukuussa alkavan Maisemavalokuvauksen talvisen retkikurssin retkiä.

Webinaarit järjestetään Zoom-webinaarin avulla (kurssin osallistujat eivät tarvitse maksullista lisenssiä, klikkaamalla kutsulinkkia Zoomin ilmaisen apuohjelman asennus käynnistyy). Webinaarin aikana näet minun tietokoneeni näytön omalla koneellasi ja kuulet puheeni. Voit esittää kysymyksiä puhumalla (vaatii että tietokoneessasi on mikrofoni) tai chatin avulla. Voit käyttää tablettia, kannettavaa tai pöytäkonetta.

Kurssin hinta ja osallistujamäärä

Webinaarin maksimi osallistujamäärä on 10 kurssilaista. Voit liittyä tähän webinaarin milloin vain, ja voit valita kuinka pitkän osallistumisen maksat. Kuukausihinta on 35€, ja minimilaskutusjakso on 3 kk. Voit siis ostaa osallistumisen tähän webinaarin esim. tammikuu 2024 – maaliskuu 2024, eli 3 kk, ja hinta on tällöin 105€.

Täydellinen kuunpimennys ja Tuomiokirkko, Helsinki (kuvausaika 3 tuntia, ja kuvakäsittelyaika 3+ tuntia)

Kurssin voi maksaa osittain tai kokonaan Smartum ”Liikunta- ja kulttuuriseteleillä” (ei pelkillä ”Liikuntaseteleillä”) tai Smartum Liikunta- ja kulttuurisaldon avulla. Myös ePassin Kulttuuripassi tai Erenredin virike-etu ja virikeseteli käyvät. Jos haluat maksaa Smartum-seteleillä tai saldolla, ePassin Kulttuuripassilla tai Erenredin kautta, niin mainitse se sähköpostissasi millä ilmoittaudut kurssille. Jos kulttuurietusi ovat vanhenemassa, niin voit maksaa tämän kurssin pikälle ennakkoon. Kurssin järjestäjänä toimii Valokuvaaja Mikael Rantalainen (Tmi).

Kurssilla on nyt 4 vapaata paikka (päivitetty 14.12.2023). Kurssi on siis käynnissä, ja voit liittyä kurssille mihin aikaan vuodesta vain haluat.

Kurssille ilmoittautuminen ja kurssin maksaminen

Kurssille ilmoittautuminen tehdään lähettämällä sähköposti osoitteeseen ilmo@maisemanlumo.fi. Kerro kuinka moneksi kuukaudeksi ostat osallistumisoikeutta. Kerro sähköpostissa myös osoitteesi (laskua varten). Lue lisää tietojesi käsittelystä Tietosuojaselosteesta. Lähetän PDF-laskun kurssista sähköpostilla Holvin kautta (lähettäjänä näkyy siis Holvi.com).

Kurssin peruutusehdot

Peruutus tehdään sähköpostilla osoitteeseen kurssit (at) maisemanlumo.fi. Kurssin peruuttaminen täysin ilman kustannuksia on mahdollista ennen kurssin alkua.

Jos sairastut, tai läheisesi sairastuu, kurssin aikana, niin osallistuminen kurssille on mahdollista peruuttaa myös kurssin aikana. Tällöin kurssimaksu palautetaan siltä osuudelta miltä kurssi jäi käymättä. Ja webinaarit tallennetaan, joten voit katsoa ne jälkikäteen seuraavan 6 kuukauden aikana. Ja käyttämätön kurssimaksu voidaan myös siirtää eteenpäin tuleville kuukausille.

Kurssi järjestetään jos osallistujia on riittävä määrä, eli vähintään 6 osallistujaa. Mikäli minimimäärä jää saavuttamatta, niin kurssin peruuttamisesta ilmoitetaan 7 päivää ennen kurssin alkua.

Mikäli opettaja on sairaana webinaarin aikaan, niin webinaari voidaan siirtää myöhempään ajankohtaan (1-3 viikkoa myöhemmin). Jos kurssi joudutaan kokonaan peruuttamaan opettajan sairastumisen tai muun pakottavan syyn vuoksi ennen kurssin alkua, niin kurssimaksut palautetaan täysimääräisesti. Jos kurssi jää kesken, niin kurssimaksut palautetaan samassa suhteessa kuin kurssi jää toteutumatta.