Mikael

Mikael Rantalainen on helsinkiläinen ammattivalokuvaaja. Hän aloitti valokuvauksen 25 vuotta sitten matkavalokuvauksella ja maisemista tuli hänen pääkohteensa 2000-luvun alkuvuosina. Vuonna 2005 Mikael perusti yrityksen kuviensa myymiseksi. Viime vuodet Mikael on toiminut täysipäiväisenä valokuvaajana ja kouluttajana. Viime vuosina hän on opettanut vuodessa yleensä noin 15 valokuvauskurssilla (joiden kesto on ollut yli 10 tuntia) ja lisäksi hän on pitänyt lyhyitä luentoja ja yhden illan kursseja. 

"Jäämaailma"
”Jäämaailma”

Mikael kuvaa mielellään pääkaupunkiseudulla. Kodin lähialueilla pääsee kuvaamaan silloin kun säätila ja valo on paras mahdollinen. Helsingissä Mikaelin mielestä parasta aikaa maisemavalokuvauksen kannalta ovat ne päivät, jolloin meri jäätyy, tai vapautuu jäistä. Tällöin on tarjolla päivittäin vaihtuvia ainutkertaisia jäämaisemia ja jäämuodostelmia. Kovina pakkaspäivinä, jolloin on merisavua, on tarjolla talven parhaat kuvat. Mikaelin talvisia maisemakuvia Helsingistä on nähtävissä näissä gallerioissa.

Vuodesta 2003 lähtien Mikael on kuvannut digikameroilla. Tällä hetkellä Mikaelin käytössä on Canonin täyden kennon digijärjestelmäkamerat. Maisemavalokuvauksessa useimmiten käytetyt objektiivit ovat Canonin T/S-objektiivit (17 ja 24 mm), 16-35 mm f/2.8 L III, 24-70 mm f/2.8 L II ja 70-200 mm f/2.8 L IS III zoomit.

Mikael on pitänyt useita maisemavalokuvausnäyttelyitä. Mikael on Suomen ammattiluontokuvaajat ry:n, Kameraseuran ja Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n jäsen.

Vuonna 2006 hän sai kunniamaininnan Vuoden Luontokuva -kilpailun maisemasarjassa Lauttasaaressa ottamallaan ”Jäämaailma”-kuvalla. Vuonna 2016 Mikael voitti Vuoden Luontokuva -kilpailun Maisemat-sarjan Kaivopuistosta kuvamallaan ”Osuma”-kuvalla. Kuvassa on ukkospilvi Suomenlinnan yllä (lue lisää tästä kuvasta).

”Osuma”

Mikael opettaa maisemavalokuvausta ja kuvankäsittelyä omilla kursseillaan ja eri yhteistyökumppaneiden kanssa järjestetetyillä kursseilla. Pääosa kursseista on Helsingissä, mutta kursseja on tarjolla myös muualla Suomessa, esim. kaksi kertaa vuodessa Kuusamossa. Mikael tarjoaa myös yksityisopetusta tai räätölöityjä kursseja ryhmille (esim. yritysten valokuvauskerhoille, kaveriporukoille tai kameraseuroille).

Mikael kuvaa myös tapahtumia, ja voit tilata hänet kuvaamaan esim. yritystapahtumia, messuja, esityksiä tai muotinäytöksiä. Hänen tapahtumakuviaan on nähtävillä MR-Photography.com -sivuilla ja Instagrammissa @mrantalainen.

Mikael kuvista on mahdollista tilata valokuvatauluja, ja erilaisia valokuvatuotteita hänen kuvistaan on myynnissä hänen verkkokaupassaan.

Mikaelin maisemakuvia voit nähdä myös Facebookissa: Mikael Rantalainen Photography tai Instagrammissa: @finnishviews. Facebook-sivuilleen hän lataa uuden kuvan lähes päivittäin, joten se on paras tapa nähdä hänen uusimpia kuviaan.