Arkistoidut valokuvauskurssit

Tällä sivulla esitellään aikaisemmin järjestämiäni valokuvauskursseja. Näistä kursseista ei ole tällä hetkellä sovittuna seuraavaa pitokertaa, mutta on mahdollista että nämä palaavat takaisin kurssiohjelmaani. Varsinkin jos minä tai yhteistyökumppanini saa pyyntöjä näiden kurssien järjestämisestä.

Kaupungin valot ja sininen hetki -valokuvauskurssi

Tuomaan Markkinat Senaatintorilla

Tuomaan Markkinat Senaatintorilla

Tämän kurssin kuvausaiheina ovat kaupungin valot sinisen hetken aikaan ja sen jälkeen. Käymme kurssin retkillä kuvaamassa kaupunkimaisemia Helsingin keskustan alueella auringonlaskun jälkeen. Kurssin aikana on tarjolla runsaasti kiinnostavia kuvauskohteita tavallisten kaupunkimaisemien lisäksi: Tuomaan Markkinat, jouluvalot, ja Lux Helsinki.

Kurssilla on kolme tapaamista luokassa arki-iltaisin, ja lisäksi teemme 6-7 kuvausretkeä. Merkittävä osa kurssista muodostuu kuvausretkistä ja retkillä kuvattujen kuvien käymisestä lävitse yhdessä. Myös yökuvien kuvankäsittely käydään lävitse: perussäädöt Lightroomilla, Lightroomin HDR ja exposure blending Photoshopissa.

Dynamiikan laajentaminen

Tällä kurssilla opiskellaan toimimaan tilanteissa, joissa yksi valotus ei riitä tallentamaan koko kuvauskohteen sävyalaa. Eli kohteen kontrasti on niin suuri, että yhdessä valotuksessa osa kuvasta ylivalottuu (palaa puhki) ja/tai alivalottuu (jää liian tummaksi). Opiskelemme kuinka otetaan useita valotuksia, ja miten ne yhdistetään myöhemmin exposure blending tai HDR -menetelmillä yhdeksi kuvaksi. Tavoitteena on luonnollisen näköinen kuva, jota ei voi helposti tunnistaa monesta valotuksesta yhdistetyksi.

Kurssilaisten toivotaan osaavan Lightroomin tai Photoshopin käyttöä perussäätöihin ennestään. Kuvien yhdistämiseen voi tutustua jo ennen kurssia lukemalla artikkelini tästä aiheesta. Kurssille voi ottaa yhdistettäviä kuvia mukaan (mieluiten jalustalta otettuja maisemakuvia), mutta se ei ole välttämätöntä sillä lounastauon yhteydessä teemme noin tunnin kuvausretken, jossa kuvaamme kaupunkimaisemasta haarukoituja valotuksia kuvien yhdistämistä varten.

Maisemavalokuvauskurssi – Rajala Pro Shop Turku ja Tampere

Olen järjestänyt Rajala Pro Shopin kanssa yhden illan luentokursseja maisemavalokuvauksesta.

Tämä kurssi sopii sekä aloittelevalle kuvaajalle että jo maisemavalokuvausta pidemmän aikaa harrastaneelle. Kurssi koostuu neljästä aihealueesta:

1. Maisemavalokuvaajan välineet (kamerat, objektiivit, jalusta, suodattimet, kaukolaukaisin, panoraamapäät,…).
2. Kohteen valinta ja ennakkosuunnittelu. Miten olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa (eli sääolosuhteet ja valo sopivat kohteeseen)?
3. Kuvatessa tehtävät valinnat (esim. polttovälin valinta, sommittelu, syvyysterävyyden hallinta, valon luonteen huomioon ottaminen, ja suodattimien käyttö).
4. Tilt/Shift-objektiivien käyttö maisemavalokuvauksessa (mm. objektiivien tarkentaminen ja panoraamojen kuvaaminen).