Näyttelyt

VB-valokuvakeskus – Kesä 2019

Lumoava kuu -valokuvanäyttelyni VB-valokuvakeskuksessa Kuopiossa 2019
Lumoava kuu -valokuvanäyttelyni VB-valokuvakeskuksessa Kuopiossa

Lumoava kuu -näyttelyssäni VB-valokuvakeskuksen kellarissa Kuopiossa oli esillä kuukuviani kesäkuun alusta elokuun loppuun. VB-valokuvakeskuksen päänäyttely samaan aikaan oli Man on the Moon – Matka Kuuhun, jossa on esillä kuvia Apollo-kuuohjelmasta.

Kuvaan kuuta mielellään vuorovaikutuksessa maanpäällisten elementtien kanssa. Valtaosassa näyttelyn kuvista kuu olikin osana maisemaa, usein tunnistettavien maamerkkien kanssa, ja lähellä horisonttia. Näyttelyssä oli mukana myös yhdistelmäkuvia, joista näkyy kuun liike taivalla. Ja vaikka kuu on mukana kuvassa vain pienenä, niin kuun valaisemassa yömaisemassa on aina oma tunnelmansa. Kuun pilkistäessä sopivasti pilvien raoista, tunnelma on suorataan mystinen.

Täydellinen kuunpimennys on myös kiehtova tapahtuma, kuu liikkuessa hitaasti maan varjoon, näyttää välillä kuin kuusta puuttuisi pala. Kuunpimennyksestä oli esillä useita kuvia joista voi nähdä pimennyksen eri vaiheita, ja myös sen miten kuun väri muuttuu pimennyksen aikana.

Lauttasaaren Kirkkokahvila – Syys- ja lokakuu 2014

Maiseman lumoa Helsingissä -valokuvanäyttelyni Lauttasaaren Kirkkokahvilassa

Syys- ja lokakuussa 2014 Maiseman lumoa Helsingissä -näyttelyni oli esillä Lauttasaaren Kirkkokahvilassa. Näyttelyssä oli esillä 33 maisemavalokuvaa Helsingistä ja neljä makrokuvaa jäästä. Valtaosan näyttelyn kuvista oli kuvattu kahden edellisen vuoden aikana.

Olin pyrkinyt tallentamaan näyttelyn kuviin ainutkertaisia hetkiä hämärän ja valon rajamailta. Maisemaa täydensi usein aurinko, kuu, pilvet tai ukkonen. Talvisissa maisemakuvissa auringonvalo taas leikitteli jäämaisemien keskellä. Valtaosa kuvista oli kuvattu Helsingin rannoilla, joten myös meri oli vahvasti läsnä. Lauttasaaren vesitornin purkaminen alkaa pian, joten mukana oli myös useita kuvia Lauttasaaren vesitornista.

Näyttelyni Kaken Kehyksen näyteikkunassa marraskuussa 2013

Kaken Kehys – Marraskuu 2013

Marraskuussa 2013 maisemakuviani Helsingistä oli esillä Kaken Kehyksen näyteikkunassa (Lauttasaarentie 17). Näyttelyn kuvien kuvauspaikkoja olivat mm. Lauttasaari, Ruutinkoski, Kaivopuisto, Suomenlinna, Valkosaari, ja Hietalahti. Esillä oli lähes kaikki Art Forum Helsinki 2013 -näyttelyssä nähdyt akryylivalokuvat, ja lisäksi esillä oli perinteisiä kehystettyjä vedoksia. Esillä olleet teokset on myös mahdollista saada muussa koossa tai tekniikalla kuin ne ovat esillä (katso lisätietoja Valokuvataulut-sivultani).

Art Forum Helsinki 2013 -näyttelyni

Art Forum Helsinki – 2013

Osallistuin Messukeskuksessa Kirjamessujen aikaan (24.–27.10.) pidettyyn Art Forum Helsinki 2013 -myyntinäyttelyyn. Art Forumissa minulla oli esillä 11 akryylivalokuvaa, kaikki olivat maisemakuvia Helsingistä. Teosten koot vaihtelivat 40 x 90 cm ja 18 x 24 cm välillä.

Kaken Kehys – 2012

Marraskuussa 2012 valokuviani oli esillä Kaken Kehyksen näyteikkunassa. Kaikki valokuvat olivat Helsingistä, osa talvella 2011-2012 Lauttasaaressa, Suomelinnassa, Seurasaaressa ja Kallahdenniemellä otettuja (näitä kuvia on nähtävillä Talvimaisemia 2011-2012 ja Jään Lumo – Makrokuvia jäästä -gallerioissani). Esillä oli eri kokoisia paspiksen kanssa kehystettyjä vedoksia ja akryylivalokuvia.

Näyttelyni Kaken Kehyksen ikkunassa Lauttasaaressa marraskuussa 2012

Art Forum Helsinki – 2012


Art Forumissa minulla oli esillä 12 akryylivalokuvaa, sekä perinteisiä maisemakuvia sekä abstrakteja maisemia ja lähikuvia. Kaksi teosta oli ilmavalokuvia Islannista, muut teokset olivat Helsingistä. Teosten koot vaihtelivat 60 x 80 cm ja 18 x 24 cm välillä.

Akryylivalokuva Islannista, 50×75 cm

2012 osallistuin ensimmäisen kerran Art Forum Helsinki -tapahtumaan Helsingin Messukeskuksessa. Art Forumissa oli esillä valokuvataiteen lisäksi mm. maalauksia, keramiikkaa, lasia, grafiikkaa, kuvanveistotaidetta ja tekstiilitaidetta. Art Forum Helsinki järjestettiin Kirjamessujen kanssa samaan aikaan.

Maiseman Lumoa Helsingissä – 2011

Vuoden 2011 lokakuussa valokuviani (12 kpl) oli esillä Lauttasaaressa Kaken Kehyksen näyteikkunassa. Kaikki kuvat olivat Helsingistä, ja suurin osa niistä oli Lauttasaaresta (kuvat nähtävissä blogissani). Näyttelyn teokset olivat paspiksen kanssa kehystettyjä vedoksia ja akryylivalokuvia. Kaikki näyttelyn teokset ovat edelleen tilattavissa ja kuvat on saatavissa myös muussa koossa kuin ne olivat esillä, hinnat ovat nähtävillä valokuvataulut-sivulla.

Lookin’ good, Finland! – 2011

Kreative Generation järjesti syyskuussa (14.-20.09.) Lookin’ good, Finland! -myyntinäyttelyn Helsingin Suvilahdessa. Minulla oli näyttelyssä kolme teosta (teokset ovat nähtävissä blogissani).

Islanti -näyttelyni Finlandia-talolla Vuoden Luontokuva 2010 -tapahtumassa

Islanti – 2010

Islanti -näyttely oli esillä Finlandia-talossa sunnuntaina 17.10. Vuoden Luontokuva -tapahtuman yhteydessä. Kuvasin näyttelyn maisemavalokuvat kahden viikon aikana elokuussa 2010. Osa kuvista on neljän tunnin ilmavalokuvauslennolta Lounais-Islannista. Lennon yhtenä pääkohteena olivat jokilaaksot ja jokien virtauskuviot, joista näyttelyssä on neljä kuvaa. Muut näyttelyssä olevat kuvat on kuvasin 10 päivän valokuvauskiertomatkan aikana (matkakertomus), matkan järjesti islantilainen luontovalokuvaaja Daniel Bergmann. Mukana oli kuvia sekä vesiputouksista että geotermisiltä alueilta.

Taivaan ja maan rajoilla – 2008

Tämä näyttely oli myös esillä Finlandia-talossa Vuoden Luontokuva -tapahtuman yhteydessä (19.10.2008). Näyttelyssä oli maisemakuvia Suomesta, Lofooteilta, Skotlannista ja Uudesta-Seelannista.

Kesäyön taikaa ja jään lumoa – 2006/2007

Ensimmäinen valokuvanäyttelyni oli syyskuussa 2006 Studio Annessa Kampissa (ei enää toiminnassa). Näyttely koostui maisemakuvista Helsingistä, Kuusamosta ja Kainuusta. Kesäyön kuvissa oli ainutkertaisia hetkiä hämärän ja valon rajalta. Talvisissa maisemakuvissa taas auringonvalo herätti jään lumoavaan loistoonsa. Kaikkia kuvia yhdisti vesi eri olomuodoissaan, keskeisenä elementtinä kuvissa oli sumu, jää tai huurre. Näyttelyssä oli yhteensä 21 maisemavalokuvaa.

Tämän näyttelyn parhaat kuvat olivat esillä syksyllä 2007 Finlandia-talossa Vuoden Luontokuva -tapahtumassa.