Yksi maisemavalokuvauksen kurssi takana ja toinen tulossa

Suomenlinna, Helsinki

Suomenlinna, Helsinki

Pidin tämän vuoden ensimmäisen maisemavalokuvauksen kurssini Kameraseurassa kaksi viikkoa sitten. Lauantain kuvausretkellä kävimme Suomenlinnassa. Iltapäivä oli pääosin pilvinen, aurinko pilkisti pilvien lomasta vain pari kertaa. Mutta viimeisen tunnin ajan ennen auringonlaskua aurinko paistoi kauniisti. Ja vaikka kurssi oli samana viikonloppuna kuin vuotta aikaisemminkin, niin nyt jäät olivat kadonneet jo lähes kokonaan, ainoastaan muutamista kohdista rannoilta löytyi vielä jäänkappaleita. Ennusteisiin verrattuna sää oli loistava, sillä vielä muutamaa päivää ennen kurssia lauantaille ennustettiin talven viimeistä talvimyrskyä, eli Etelä-Suomeen jopa 10-20 cm uutta lunta. Toki myrsky olisi saattanut ollut hyvinkin kuvauksellinen, mutta useampi tunti valokuvausta ulkona myrskyssä olisi ollut aika haasteellista kurssilaisille.

Minulla oli retkellä mukana täysi repullinen maisemavalokuvaajan varusteita. Esittelin kurssilaisille mm. panoraamapään käyttöä, Tilt/Shift -objektiiveja, ja puoliharmaita ND-suotimia. Minulla oli myös mukana 6 ja ~8 aukon harmaasuodattimet joita kurssilaiset saivat lainata ja testata miten aaltojen ”pehmentäminen” onnistuu. Auringonlaskun aikaan näytin myös miten otan makrokuvia jäästä. Eli alla oleva kuva on otettu lammikosta ”kalastetusta” jääpalasta joka nostin pystyyn aurinkoa vasten. Kamerani oli jalustalla, ja jääpala oli toisella jalustalla makro-objektiivin edessä.

Suomenlinna, Helsinki

Suomenlinna, Helsinki

Kurssi onnistui mielestäni hyvin, perjantaina aikatauluni tosin hieman petti ja palaute kurssilaisten kuvista jatkui lähes puolituntia yliajalle. Myös kurssilaiset olivat tyytyväisiä kurssiin, sillä palautelomakkeessa kaikkien kurssilaisten kurssille antama yleisarvosana oli joko erinomainen tai hyvä. Ja pari kurssilaista kehui tätä kurssia parhaaksi valokuvauskurssiksi millä ovat olleet 🙂

Jos et ehtinyt mukaan tälle valokuvauskurssille, niin toukokuun alussa pidän saman kurssin englanniksi (Landscape Photography 4.-6.5.2012). Kurssin aikataulu on hieman erilainen, koska sunnuntain osuus on vasta illalla. Mutta koska sunnuntaina ei ole tunnin ruokailutaukoa, ja perjantain osuus on hieman pidempi, niin kaiken kaikkiaan kurssi on vain puoli tuntia lyhyempi. Kurssin opetuskieli on englanti, mutta halutessasi saat kurssimateriaalin suomeksi (pyydä suomenkielinen materiaali etukäteen sähköpostilla).

Suomenlinna, Helsinki

Kustaanmiekka, Suomenlinna, Helsinki

Ensi syksylle on suunnitteilla taas suomenkielinen maisemavalokuvauksen kurssi, todennäköisin ajankohta on lokakuu (yhteenveto viime syksyn kurssista). Aiemmin Kameraseurassa pitämäni valokuvauskurssit ovat olleet loppuunmyytyjä, joten varaa paikkasi kurssilla ajoissa. Myynnissä olevat kurssit löydät aina Kameraseuran verkkokaupasta (syksyn kurssi tulee myyntiin todennäköisesti elokuussa alussa).

This entry was posted in Maisemakuva, Maisemavalokuvauskurssi, Valokuvauskurssi and tagged , , , , , .