Talven paras maisemakuvauspäivä oli loppiaisena!

Ryssänsaari Suomenlinnan lautalta / Linkki Helsinki – Suomenlinna – Talvimaisemia 2016-2017 galleriaan

Talvi ei ole vielä ohitse, mutta todennäköisesti talven 2016-2017 paras kuvauspäivä Helsingissä oli loppiaisena! Silloin Helsingissä oli pakkasta -20°C … -15°C. Meri oli auki, ja Helsingin edustalla oli komea merisavu. Merisavu myös huurrutti kauniisti Suomenlinnan itäreunan puut.

Olin loppiaisena lähes koko päivän kuvaamassa Suomenlinnassa ja Suomenlinnan lautalla. Lähdin Suomenlinnaan aamulla jo 7:40 lautalla, jotta ehdin kuvaamaan sinistä hetkeä Suomenlinnaan ennen auringonnousua. Auringonnousun aikaan ajoin edestakaisin Suomenlinnan lautalla 🙂 Varsin raikasta hommaa vajaassa parinkymmenen asteen pakkasessa….

Puolen päivän aikaan pidin parin tunnin tauon ja klo 13:00 olin taas lautalla matkalla Suomenlinnaan. Auringonlaskun kuvasin Suomenlinnassa. Ja sinistä hetkeä tulin taas kuvaamaan Suomenlinnan kirkon ja Rantakasarmin ympäristöön.

Suomenlinnan kirkko, Helsinki

Helsinki – Suomenlinna – Talvimaisemia 2016-2017 galleriassa on 41 kuvaa tältä päivältä. Tämä taitaa olla ennätysmäärä käsiteltyjä maisemakuvia yhdeltä päivältä (jos kuvauslentoja ei lasketa) 😀

Jos olette nähneet esim. Facebookissa samantapaisia kuvia, niin se ei ole ihme. Minulla on Maisemavalokuvauksen talvinen retkikurssi käynnissä, ja esim. aamulla Suomenlinnan lautalla minulla oli mukana noin 10 oppilasta ajamassa lautalla edestakaisin.

This entry was posted in Maisemakuva, Maisemavalokuvauskurssi and tagged , , , , , , , , , .