Kuvia Kolin matkalta tulossa…

Auringonnousu Pielisen yllä, Ukko-Koli, Lieksa

Auringonnousu Pielisen yllä, Ukko-Koli, Lieksa

Kävin viime viikolla Kolilla, muutamassa Kolin lähellä olevassa luontokohteessa (Patvinsuo, Pisa ja Kolvananuuro), ja paluumatkalla poikkesin vielä Punkaharjulla. Tässä on ensimmäiset kuvat matkalta.

Kiipesin kolme kertaa Kolin huipulle auringonnousua kuvaamaan. Ensimmäinen auringonnousu oli perinteinen, hieman pilviä taivaanrannassa (ensimmäinen kuva alla). Toisena Koli-aamuna sääennustus lupaisi puolipilvistä, mutta kaksi ensimmäistä tuntia taivas oli täysin pilvessä ja minä olin pilvessä 😉 Eli Kolin huippu oli pilven / sumun sisällä ja tihutti… Mutta kun sumu vihdoin alkoi hälvetä, niin maisemat olivat loistavat (kuvat 2-4 alla). Viimeisellä kerralla auringonnousu oli taas ihan erilainen, eli Pielisen päällä oli hieman matalia pilviä (kuva yllä). Eli aikaiset nousut kannatti, vaikka herääminen ennen neljää ei herkkua ollutkaan… Kolmanneksi viimeisessä kuvassa on muuten lähes täysikuu ja sateenkaari 🙂 Lisää kuvia tulee myöhemmin.

Ukko-Koli, LieksaPaha-Koli, LieksaPaha-Koli, LieksaPaha-Koli, LieksaSuomunjärvi, Patvinsuon kansallispuistoAkka-Koli, LieksaAkka-Koli, LieksaUkko-Koli, LieksaPaha-Koli, Lieksa
This entry was posted in Maisemakuva and tagged , , , , .