Kameraseura Suomenlinnassa

Harmajan majakka vastavalossa

Harmajan majakka vastavalossa

Vietin koko viime lauantain (20.8.2011) Suomenlinnassa, Kameraseuran 90-vuotisjuhlavuoden päätapahtumassa. Kiinnostavien luennoitsijoiden (Jussi Aalto, Martti Lintunen ja Liisa Hanafi-Eweiss) lisäksi ohjelmassa oli myös kolme ”valokuvausrastia”: valomaalaus, miljöömuotokuvaus ja maisemavalokuvaus. Päivän päätteeksi Peter Forsgård antoi palautetta osallistujien rasteilla kuvaamista kuvista. ”Virallisen” ohjelman lisäksi tarjolla oli myös vanhoja tuttuja ja vilkasta keskustelua. Joten tapahtuma oli ehdottomasti vierailun arvoinen 🙂

Keskipäivän kova valo ei ollut paras mahdollinen maisemavalokuvaukseen, mutta jokaisessa valossa voi ottaa jonkun tyylisiä kuvia. Tässä blogiartikkelissa on nähtävissä kolme hyvin erityyppistä kuvaani sieltä. Graafinen Harmajan kuva hyödyntää tätä kovaa valoa. Seuraavaa lähimaisema taas rakentuu voimakkaiden värien ja muodon varaan, ja myötävalo (+ polarisoiva-suodatin) korostivat värejä.

Leväkasvustoa Suomenlinnassa

Leväkasvustoa Suomenlinnassa

Kun taivaalle viimein tuli pilviä, niin viimeisessä kuvassa on tyyliltään perinteinen ”postikorttimaisema” Suomenlinnasta.

Suomenlinna

Vehreä Suomenlinna

This entry was posted in Maisemakuva and tagged , , , .