Jäisiä maisemia Suomenlinnassa

Suomenlinna, Helsinki

Suomenlinna, Helsinki

Kolmena edellisenä päivän olen käynyt Suomenlinnassa kuvaamassa auringonlaskun aikaan. Pakkasta on riittänyt 😉 Torstaina oli -18°C, ja 8 m/s tuuli nosti pakkasen purevuuden noin -30°C. Tosin Kustaanmiekan eteläkärjessä rannalla kuvatessa tuuli pyyhki pääosin ylitse, eikä iskenyt kaikella voimallaan.

Pakkasesta huolimatta, keskiviikkona ja torstaina meri oli Kustaanmiekassa vielä täysin avoinna. Vasta perjantaina kääntynyt tuuli oli painanut jäälauttoja rantaa vasten, ja auringonlaskun aikaan ne olivat jo pääosin jäätyneet yhtenäiseksi jääksi.

Kustaanmiekka, Suomenlinna, HelsinkiKustaanmiekka, Suomenlinna, HelsinkiKustaanmiekka, Suomenlinna, Helsinki

 

Edelliset seitsemän päivää ovat siis olleet loistavaa aikaa kuvata jäätyvää merta Helsingissä 🙂 Kävin tänä aikana kuvaamassa kaikissa kolmessa suosikkikuvauspaikassani Helsingissä: Kallahdenniemellä, Lauttasaaressa ja Suomenlinnassa. Nyt tämä sesonki alkaa olla ohitse, sillä kun meri jäätyy ja päälle sataa lunta, niin maiseman muodot peittyvät ja auringon heijastukset katoavat. Seuraava maisemakuvauksen sesonki tulee kun jäät lähtevät keväällä. Toivottavasti se osuu maalis-huhtikuun vaihteeseen, maisemavalokuvauskurssini aikaan.

This entry was posted in Maisemakuva and tagged , , , , .