Maisemavalokuvauskurssit Tampereella ja Turussa

Suomenlinna Suomenlinnan lautalta, Helsinki (20.3.2013)

Suomenlinna Suomenlinnan lautalta, Helsinki (20.3.2013)

Järjestän yhdessä Rajala Pro Shopin kanssa yhden illan luentokursseja maisemavalokuvauksesta. Seuraavat kurssit ovat Turussa 16.5. ja Tampereella 16.4. (linkit Rajalan verkkokauppaan). Nämä kurssit sopivat sekä aloittelevalle kuvaajalle että jo maisemavalokuvausta pidemmän aikaa harrastaneelle.

Kurssilla käsitellään samoja aiheita kuin pidemmillä kursseillani, mutta tiivistettynä. Kurssi koostuu neljästä aihealueesta:

  1. Maisemavalokuvaajan välineet (kamerat, objektiivit, jalusta, suodattimet, kaukolaukaisin, panoraamapäät,…).
  2. Kohteen valinta ja ennakkosuunnittelu. Miten olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa (eli sääolosuhteet ja valo sopivat kohteeseen)?
  3. Kuvatessa tehtävät valinnat (esim. polttovälin valinta, sommittelu, syvyysterävyyden hallinta, valon luonteen huomioon ottaminen, ja suodattimien käyttö).
  4. Tilt/Shift-objektiivien käyttö maisemavalokuvauksessa (syvyysterävyyden kasvattaminen, pystysuorat linjat pysyvät pystyssä ja panoraamojen kuvaaminen).

Käytän Tilt/Shift-objektiiveja kahdella eri tavalla panoraamoja kuvatessa: teen kolme kuvan ”pikapanoraamoja” vain objektiivia siirtämällä (katso kuva alla), ja panoraamapäätä käyttäessäni siirrän horisontin haluamaani kohtaan.

Lauttasaari, Helsinki

Lauttasaari, Helsinki / Yhdistetty kolmesta 17 mm Tilt/Shift-objektiivilla objektiivia siirtämällä otetusta kuvasta

This entry was posted in Maisemakuva, Maisemavalokuvauskurssi, Valokuvauskurssi and tagged , , , .