Ilotulituksen SM-kisat

Hietaniemi, Helsinki

Hietaniemi, Helsinki

Nelosen järjestämät Ilotulituksen SM-kisat pidettiin eilen. Noudatin omia ohjeitani kuvien ottamisessa, mutta en onnistunut kovin hyvin ajoituksen kanssa, eli hyviä kuvia tuli nyt vähemmän kuin 5 vuotta sitten. No olihan vähemmän kuvankäsittelyä 🙂

Hietaniemi, HelsinkiHietaniemi, HelsinkiHietaniemi, HelsinkiHietaniemi, HelsinkiHietaniemi, HelsinkiHietaniemi, HelsinkiHietaniemi, HelsinkiHietaniemi, HelsinkiHietaniemi, Helsinki

Ja valokuvauksen kannalta on ristiriitaista se että jos ilotulitus on kovin aktiivinen (räjähdyksiä tiheään), niin se näyttää omin silmin erittäin hyvältä! Mutta valokuvassa taas räjähdykset menevät päällekkäin, jolloin kuvasta tulee helposti sekava ja se ylivalottuu usein. Pitäisi osata käyttää lyhyttä suljinaikaa (esim. noin 1 sekunti), mutta ajoittaa se silti siten että siinä näkyisi ”kokonaisia” rakettien räjähdyksiä.

This entry was posted in Kaupunkikuva, Tapahtumat and tagged , , , , .

One Comment

  1. Niklas Sjöblom 07/09/2012 at 11:11 #

    Hienoja kuvia! Artikkelissa oleva selostuksesi valokuvauksen vaikeudesta käy hyvin yksiin sen kanssa, mitä itse ajattelin eilen ilotulitusta kuvatessani.