Uusi artikkeli: Vinkkejä teräviin maisemakuviin

Lauttasaaren vesitorni Jätkäsaaresta, Helsinki

Täysikuu ja Lauttasaaren vesitorni Jätkäsaaresta, Helsinki (342 mm, exposure blend, pisin valotus 0.4 sekuntia, puuskissa arviolta noin 15 m/s tuulta)

Viime sunnuntaina oli täyskuu, kova tuuli ja maisevalokuvauksen jatkokurssin ensimmäinen retki. Lähetin kurssilaisille ennen retkiä ohjeita siitä miten toimia kovassa tuulessa. Ja itse harjoittelin vielä kovemmassa tuulessa kuunlaskun kuvausta sunnuntaiaamuna (yllä oleva kuva). Kaikki keinoni olivat käytössä, mutta silti terävä kuvan saaminen kuunlaskusta Lauttasaaren vesitorin taakse oli hankalaa. Tuuli tuiversi niin voimakkaasti Jätkäsaaren rannassa! Vaikka nostin ISO:n 1600:aan, niin silti kaikki kuvat eivät olleet teräviä. Mutta onnistuin nappaamaan muutaman (ja sehän riittää) terävänkin kuvan 🙂

Tämä uusi Vinkkejä teräviin maisemakuviin -artikkeli on siis kirjoitettu kurssilaisille lähettämieni ohjeiden ja omien kokemusteni perusteella. Jos maisemakuvaus kiinnostaa, niin artikkelit -sivulta kannattaa lukea muitakin artikkeleitani.

This entry was posted in Maisemakuva, Maisemavalokuvauskurssi, Valokuvauskurssi and tagged , , .