Kameraseuran valokuvakurssien myynti alkaa huomenna

Kaikkien Kameraseuran syksyn valokuvakurssien myynti alkaa huomenna (14.8.) klo 10 Kameraseuran verkkokaupassa. Opetan syksyn aikana Kameraseurassa kolmella eri kurssilla. Seuraavassa on lyhyet kuvaukset näistä kursseista, ja linkit verkkokauppaan.

Maisemavalokuvauksen kurssi (5.-7.10.2012)

Sõrvenniemi, Saarenmaa, Viro

Sõrvenniemi, Saarenmaa, Viro (2.8.2012)

Maisemavalokuvauksen kurssi sopii sekä aloittelevalle kuvaajalle että jo valokuvausta pidemmän aikaa harrastaneelle. Käyn kurssilla läpi maisemavalokuvaajan välineet (kamera, objektiivit, jalusta, suodattimet), mutta pääpaino on kohteen valinnassa, ennakkosuunnittelussa, ja kuvatessa tehtävissä valinnoissa (polttovälin valinta, sommittelu, syvyysterävyyden valinta, ja valon luonteen huomioon ottaminen).

Perjantaina on maisemavalokuvauksen teoriaa, ja annan palautetta osallistujien mukanaan tuomista kuvista. Lauantaina on kuvausretki, sunnuntaina keskustellaan ja analysoidaan retkellä kuvattuja kuvia, ja esittelen erilaisia maisemavalokuvauksen tekniikoita.

Maisemavalokuvauksen jatkokurssi (17.11.2012 – 6.4.2013)

Eteläsatama Palacen terassilta, Helsinki

Eteläsatama Palacen terassilta, Helsinki (19.7.2012)

Maisemavalokuvauksen jatkokurssilla tavoitteena on oppia hyödyntään maisemaan sopivia sääolosuhteita ja valoa hyvien kuvien ottamiseksi. Eli parantamaan todennäköisyyttä siihen että valokuvaaja on ”oikeaan aikaan oikeassa paikassa”. Kurssilla harjoitellaan ja analysoidaan myös toimintaa ja valintoja kuvaustilanteessa. Välineitä, tekniikkaa ja kuvakäsittelyä ei myöskään unohdeta, sillä niitäkin tarvitaan onnistuneeseen kuvaan.

Kurssilla on kolme kokoontumista Kameraseuran toimitiloissa, ja lisäksi kurssilla tehdään useita kuvausretkiä (10-12 kpl) joiden ajankohta päätetään sään mukaan. Kuvaamaan lähdetään siis silloin kuin sää on maisemavalokuvauksen kannalta hyvä. Retkiä tehdään erityisesti silloin kun meri jäätyy ja rannoille muodostuu jäätä tai meri vapautuu jäistä. Kaikkien retkien ajankohta ei sovi jokaiselle, eikä tarkoitus olekaan että kaikki osallistuisivat kaikille retkille. Kuvausretkiä tehdään Helsingin alueella, retkikohteita ovat mm. Kallahdenniemi, Suomenlinna, Lauttasaari ja Vantaanjoki (Ruutinkoski).

Kurssi on tarkoitettu kuvaajille jotka ovat harrastaneet valokuvausta pidempään, ja hallitsevat kameran perussäädöt. Kurssin ohjelmaa painotetaan kurssilaisten toiveiden perusteella, esim. tekniikkaa ja välineitä (esim. Tilt/Shift-objektiivit, panoraamavalokuvaus, kuvankäsittely) käsitellään kurssilaisten kiinnostuksen perusteella.

Lightroomin perusteet (24.–25.11.2012)

Kuressaari, Saarenmaa, Viro

Kuressaari, Saarenmaa, Viro (4.8.2012)

Lightroom kurssilla käydään lävitse Adobe Photoshop Lightroomin käyttö kuvien arkistointiin (Library-moduuli) ja RAW-kuvien kehittämiseen (Develop-moduuli). Kurssi sopii kaikille jotka haluavat oppia Lightroomin käytön perusteet omien kuviensa hallintaan ja käsittelyyn. Ennakkotietoja Lightroomista ei tarvita. Tulostamista, nettigallerioiden tai kuvakirjojen/kuvaesitysten tekemistä ei käsitellä tällä kurssilla.

Kurssi on työpajakurssi, eli kurssilaiset käyttävät merkittävän osan ajastaan Lightroomia omilla kannettavillaan. Kurssin vetäjä näyttää ensin oman työnkulkunsa ja esimerkkejä erilaisten kuvia käsittelystä ja sen jälkeen kurssilaiset harjoittelevat itse vastaavien säätöjen tekemistä omilla kuvillaan.

—-

Toivottavasti näistä (tai muista Kameraseuran) kursseista löytyi myös sinua kiinnostava kurssi! Jos ajankohdat eivät sopineet, niin seuraa Valokuvauskurssit -sivuani, jolla on aina ajantasainen tieto tulevista kursseistani.

This entry was posted in Maisemakuva, Maisemavalokuvauskurssi, Valokuvauskurssi and tagged , , , , .