Uusi artikkeli: Vinkkejä kuun valokuvaamiseen

Suomenlinnan kirkko ja täysikuu Kaivopuistosta (15.4.2014) / Linkki Vinkkejä kuun valokuvaamiseen artikkeliin

Suomenlinnan kirkko ja täysikuu Kaivopuistosta (15.4.2014) / Linkki Vinkkejä kuun valokuvaamiseen artikkeliin

Rajala kysyi viime kuussa vinkkejäni kuun kuvaukseen. En silloin ehtinyt kirjoittamaan kovin pitkää juttua, joten ajattelin nyt ennen toukokuun täyskuuta julkaista pidemmän artikkelin kuun valokuvauksesta: Vinkkejä kuun valokuvaamiseen.
Näitä vinkkejä voi hyödyntää lähipäivinä, sillä täysikuu on keskiviikkona (14.5.). Kuu nousee Helsingissä jo 21:22 ja aurinko laskee vasta 21:50. Eli keskiviikkona on hieman liian valoisaa silloin kun kuu nousee horisontista. Mutta kyllä sitä silti tulee lähdettyä kuvaamaan kuuta, jos vain ei ole liian pilvistä. Torstaina kuu ei ole enää täysi (vain 99%…), mutta kuu nousee vasta 22:37, eli 44 minuutta auringonlaskun jälkeen. Eli kuu on torstaina paremmin kuvattavissa horisontissa. Silloin aion kuvata kohdetta joka on noin 7 km päässä. Saa nähdä onnistuuko kuvaus vai ei…

Kuvaajia Kaivopuistossa odottamassa kuun nousua (15.4.2014)

Kuvaajia Kaivopuistossa odottamassa kuun nousua (15.4.2014)

Viime kuussa mainostin Facebookissa aikovani mennä kuvaamaan kuun nousua Kaivariin. Ainakin muutama kuvaaja tuli sinne minun houkuttelemana, ja kaikkiaan siellä oli tusinan verran kuvaajia kuun nousua odottamassa 🙂

This entry was posted in Maisemakuva and tagged , , , , , , , .