Syksyn valokuvauskurssini ovat nyt myynnissä

Tuomiokirkko ja nouseva täysikuu, Helsinki

Ensi syksyn valokuvauskurssini ovat nyt myynnissä. Koronaepidemiasta johtuen nyt myynnissä on kolme kurssia jotka järjestetään webinaareina, ja Helsinginkin kursseilla luokkatapaamiset on korvattu webinaareilla, mutta teemme retket yhdessä.

Opetan loppuvuoden aikana siis kolmella webinaarikurssilla, eli näille kursseille voit osallistua mistä päin Suomea vain:

Sumuinen auringonlasku, Lauttasaari, Helsinki (kuvattu syksyn 2019 Alkeiskurssilla)
  • Maisemavalokuvauksen peruskurssi webinaarina (5.-12.8., 18.-27.8., 7.-15.10., 21.-28.10. tai 21.-29.10.2020) – Tämä kurssi järjestetään kahtena webinaarina, joiden välissä kurssilaiset tekevät harjoitustehtäviä omatoimisesti. Tällä kurssilla opit miten eri valon suunnat (vasta-, sivu- ja myötävalo) vaikuttavat kuviin, mitkä ovat suositeltavat kameran asetukset (miten saadaan oikea valotus eri tilanteissa?), sommittelun perusteet ja miten toimia kuvauspaikalla. Ensimmäisen webinaarin lopuksi kurssilaiset saavat harjoitustehtävät jotka liittyvät sommitteluun ja valon käyttöön. Tehtävien tarkoituksena on rohkaista kurssilaisia kokeilemaan eri asioita, ja testaamaan itse mitkä valinnat toimivat eri tilanteissa parhaiten. Tehtävien kuvat käydään lävitse kurssin lopuksi toisessa webinaarissa.
    • Päivitys 1.10.: Lokakuulle on lisätty uusi webinaari 21.-29.10.
  • Kameraseuran Lightroom-kurssi (14.–15.11.2020) – Tällä kurssilla käydään lävitse Lightroom Classic:in (myös Lightroom 6 riittää kurssille osallistumiseen) käyttö kuvien arkistointiin ja RAW-kuvien kehittämiseen (konversioon). Kurssi sopii kaikille jotka haluavat oppia Lightroomin käytön perusteet omien kuviensa hallintaan ja käsittelyyn. Ennakkotietoja Lightroomista ei tarvita. Kurssin webinaarit tallennetaan, ja voit katsoa ne myöhemmin.
  • Kuvankäsittelykurssi: Maisemat Lightroomilla ja Photoshopilla (22.11. ja 29.11.2020) – Tällä kurssilla opiskellaan maisemavalokuvien kuvankäsittelyä Lightroom Classic– ja Photoshop-ohjelmilla. Tämä on jatkotason kurssi, joten kurssilaisten toivotaan osaavan Lightroomin perusteet. Osan kurssin ajasta oppilaat harjoittelevat kuvakäsittelyä omilla koneillaan opettajan esimerkkien jälkeen. Kurssilaisilla on myös mahdollisuus jakaa oman tietokoneensa näyttö opettajalle, ja kysyä neuvoa ohjelmien käytöstä. Kurssilaiset tarvitsevat oman tietokoneen, jossa on asennettuna Lightroom ja Photoshop -ohjelmistot. Kurssin aiheita ovat mm.: työskentelyjärjestys Lightroomissa ja Photoshopissa, ”logiikka” miten lähden kuvia säätämäään ja mitä tavoittelen, maisemakuvan tyypilliset säädöt Lightroomissa, esimerkkejä erilaisista maisemakuvaustilanteista ja miten niitä kannattaa säätää, objektiivivääristymien korjaus, perspektiivikorjaukset, kohinanpoisto ja terävöitys, HDR -työkalu ja sen rajoitukset, panoraamat, exposure blending Photoshopissa,… Kurssin webinaarit tallennetaan, ja voit katsoa ne myöhemmin.
Tuomiokirkko, Senaatintori, Helsinki (kuvattu syksyn 2019 Kaupunkimaiset-kurssilla)

Seuraavat kurssit järjestän itse Helsingissä:

Kuusamossa minulla on syyskuussa perinteinen Kuusamo-opiston ruskakurssi:

Päähkänäkallio, Kuusamo (kuvattu syksyn 2019 ruskakurssilla Kuusamossa) – 3 vaakakuvan panoraama Photoshopissa 3 exposure blend-kuvasta

Jos mikään kurssi näistä ei sovi sinulle, voit ostaa minulta myös yksityisopetusta. Etänä annettavaa yksityisopetusta voit ostaa suoraan verkkokaupastani, tai lähetä minulle viesti. Voit antaa näitä kursseja tai yksityisopetusta myös lahjaksi.

This entry was posted in Arkkitehtuurivalokuvaus, Kaupunkikuva, Maisemakuva, Maisemavalokuvauskurssi, Panoraama, Panoraamakuva, Valokuvauskurssi, Yksityisopetus, Yövalokuvaus and tagged , , , , , , , , , , .