Modulaarinen maisemavalokuvausakatemia on julkaistu!

Panoraama Lahden satamasta auringonlaskun aikaan
Yli 180° panoraama Lahden satamasta auringonlaskun aikaan

Syksyn kurssini ovat myyneet hieman tavallista heikommin, joten järjestin vanhoille kurssilaisilleni pari kyselyä Facebookissa viime viikolla. Näissä kyselyissä kartoitin kahta asiaa: vaikuttaako koronaepidemia halukkuuteen osallistua kursseille yleensä, ja mitkä ovat suurimmat esteet juuri minun valokuvauskurssieni ostamiseen tänä syksynä.

Ensimmäisen kyselyn mukaan 82% vastaajista sanoi että voisi osallistua tavallisille valokuvauskursseille missä on luokkatapaamisia ja retkiä, tai voisi osallistua valokuvauskursseille missä kaikki tapaamiset on ulkona. Eli tämän tilaston mukaan kurssieni pitäisi myydä varsin hyvin (olen korvannut omilla kursseillani luokkatapaamiset webinaareilla, joten kaikki fyysiset tapaamiset ovat ulkona).

Kuunsirppi ja kukko, Siltasaari, Helsinki
Kuunsirppi ja kukko, Siltasaari, Helsinki

Toisessa kyselyssä merkittävimmät syyt, miksi entiset kurssilaiset eivät vielä olleet ilmoittautuneet minun kursseilleni, olivat:

  • ei ole vielä ehtinyt suunnittelemaan syksyn ohjelmaa
  • ei halua sitoutua pitkälle kurssille, kun ei tiedä yhtään mitä syksyllä tapahtuu (esim. miten lasten koulunkäynti tapahtuu)
  • ei asu pääkaupunkiseudulla
  • haluaa osallistua webinaarikursseille (yleensäkin, ja/tai tässä tilanteessa)

Vastauksena näihin toiveisiin, päätin muokata syksyn kurssiohjelmaan merkittävästi joustavampaan ja modulaarisempaan suuntaa. Joten on aika julkaista Modulaarinen maisemavalokuvausakatemia! 🙂

Idea tässä akatemiassa on seuraava:

  • Kaikilla kursseilla luokkatapaamiset on korvattu webinaareilla. Tästä on monta hyötyä:
    • Pääkaupunkiseudun ulkopuoleltakin voi osallistua webinaareihin.
    • Koronaepidemian aikana luokkatapaamiseen ja matkaan luokkatapaamiseen (mahdollisesti joukkoliikennevälineissä) liittyvät riskit jäävät pois.
    • Kaikki webinaarit nauhoitetaan, joten jos et jostain syystä pääse osallistumaan, niin voit katsoa webinaarin myöhemmin.
    • Luokkatilojen kustannukset jäävät pois, joten tarvittaessa kurssi voidaan järjestää pienemmällä osallistujamäärällä.
  • Kursseilla millä on sekä webinaareja, että kuvausretkiä, voi ostaa pelkästään webinaarit tai kuvausretket.
    • Pääkaupunkiseudun ulkopuoliset kurssilaiset voivat siis ostaa vain webinaarit (ja tehdä kuvaustehtävät omatoimisesti).
    • Jos joku haluaa (esim. samalla kurssilla aikaisemmin käyneet) käydä vain yhteisillä retkillä, niin se mahdollista.
  • Webinaarikursseja on lisätty.
  • Useampia kursseja voi yhdistää (samoja retkiä voi ostaa useamman webinaarikurssin yhteyteen).

Seuraavassa on esitelty kaikki loppuvuoden kurssit, kohderyhmien tason mukaan:

Alkeistaso

Maisemavalokuvauksen alkeiskurssi (7.-15.10., 21.-28.10., 21.-29.10., 26.11.-10.12., 2.-16.12.2020 tai 27.1.-10.2.2021)

Kaivopuisto, Helsinki

Tällä alkeiskurssilla opit miten eri valon suunnat (vasta-, sivu- ja myötävalo) vaikuttavat kuviin, mitkä ovat suositeltavat kameran asetukset (miten saadaan oikea valotus eri tilanteissa?), sommittelun perusteet ja miten toimia kuvauspaikalla. Ensimmäisen webinaarin lopuksi kurssilaiset saavat harjoitustehtävät jotka liittyvät sommitteluun ja valon käyttöön. Tehtävien tarkoituksena on rohkaista kurssilaisia kokeilemaan eri asioita, ja testaamaan itse mitkä valinnat toimivat eri tilanteissa parhaiten. Tehtävien kuvat käydään lävitse kurssin lopuksi toisessa webinaarissa. Kurssilla on 2 webinaaria ja 1 yhteinen retki Helsingin alueella. Voit myös osallistua vain tämän kurssin webinaareihin (esim. jos et asu pääkaupunkiseudulla), hinta on tällöin edullisempi.

Kameraseuran Lightroom-kurssi (14.–15.11.)

Lightroom-kurssilla käydään lävitse Lightroom Classic:in (myös Lightroom 6 riittää kurssille osallistumiseen) käyttö kuvien arkistointiin ja RAW-kuvien kehittämiseen (konversioon). Kurssi sopii kaikille jotka haluavat oppia Lightroomin käytön perusteet omien kuviensa hallintaan ja käsittelyyn. Ennakkotietoja Lightroomista ei tarvita. Kurssin webinaarit tallennetaan, ja voit katsoa ne myöhemmin.

Keskitaso

Kaupunkimaisemat (9.9.-4.11.)

Valaisevia yöpilviä Töölönlahdella
Valaisevia yöpilviä Töölönlahdella

Kuvaamme tällä Kaupunkimaisemat-kurssilla monipuolisesti Stadin maisemia: katunäkymiä, rakennuksia, heijastuksia, maisemia kattojen yllä, panoraamoja, sinistä hetkeä, ja ruskaa puistoissa. Opiskelemme mm. milloin lähteä kuvaamaan, miten kuviinsa löytää hyvän valon, sommittelua, miten saa rakennukset suoriksi kuvissa,… Kurssilla on 4 webinaaria ja teemme yhdessä 8 kuvausretkeä Helsingissä.

Päivitys 2.9.: Kurssi on nyt täynnä.

Elokuun 2020 täysikuu Lauttasaaresta

Kuvankäsittelykurssi: Maisemat Lightroomilla ja Photoshopilla (22.11. ja 29.11.)

Tällä kuvankäsittelykurssilla opiskellaan maisemavalokuvien kuvankäsittelyä Lightroom Classic– ja Photoshop-ohjelmilla. Tämä on keskitason kurssi, joten kurssilaisten toivotaan osaavan Lightroomin perusteet. Kurssin aiheita ovat mm.: työskentelyjärjestys Lightroomissa ja Photoshopissa, ”logiikka” miten lähden kuvia säätämään ja mitä tavoittelen, maisemakuvan tyypilliset säädöt Lightroomissa, esimerkkejä erilaisista maisemakuvaustilanteista ja miten niitä kannattaa säätää, objektiivivääristymien korjaus, perspektiivikorjaukset, kohinanpoisto ja terävöitys, HDR -työkalu ja sen rajoitukset, panoraamat, exposure blending Photoshopissa,… Kurssin webinaarit tallennetaan, ja voit katsoa ne myöhemmin.

Yövalokuvauskurssi (20.8.-22.10.)

Yövalokuvauskurssilla opiskelemme kuvaamaan kuuta, tähtiä (Linnunrata- ja star trail -kuvia) ja sinisen hetken kaupunkimaisemia. Neljänä iltana opiskelemme teoriaa, kuvankäsittelyä (mm. miten yhdistät tähtikuvia kohinan vähentämiseksi, miten yhdistät erikseen kuvatut kuun ja maiseman luonnollisen näköiseksi kuvaksi,…) ja keskustelemme kuvista. Lisäksi teemme yhdessä 8+ kuvausretkeä Helsingissä ja lähialueilla.

Päivitys 19.8.: Kurssi on nyt täynnä.

Jatkokurssit

Kuukauden kuva -webinaarikurssi (jatkuva, liity milloin vain)

Kuukauden kuva -kurssilla saat Mikaelilta palautetta omista kuvistasi. Hän kommentoi mm. kuvien teknistä laatua, aiheen kiinnostavuutta, sommittelua ja valon hyödyntämistä. Myös muut kurssilaiset kommentoivat kuvia. Kuukauden kuva -webinaariryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa. Jokaisessa tapaamisessa käsitellään 2 maisemakuvaa / osallistuja:

  1. kuvan pitää olla kuukausittain vaihtuvan teeman mukainen. Teemat voivat liittyä esim. valon käyttöön, sommitteluun, kuvatyyliin (minimalistinen kuva, mustavalkoinen kuva,…).
  2. kuva on ”paras kuva” viime kuukauden ajalta.

Maisemavalokuvauksen talvinen retkikurssi (9.12.2020-24.3.2021)

Tämän kurssin merkittävin osuus on talviset kuvausretket, eli tällä kurssilla on tarkoitus metsästää hienoja valoja ja kuvauksellisia tilanteista (jäätyvä meri, merisavu, huurre…). Teemme kurssilla yli 10 retkeä silloin kuin sää suosii maisemakuvausta. Teoriapuolella tämän kurssin teemana on sommittelu ja valon hyödyntäminen osana sommittelua.

Videokurssit ja yksityisopetus

Verkkokaupassani on ostettavissa kuvankäsittelyvideoita ja yksityisopetusta. Nämä videot sisältyvät myös monien kurssien hintaan (esim. Yövalokuvauskurssi ja Kaupunkimaisemat).

This entry was posted in Arkkitehtuurivalokuvaus, Kaupunkikuva, Maisemakuva, Maisemavalokuvauskurssi, Valokuvauskurssi, Yövalokuvaus and tagged , , , , , , , , , .